Quantcast
SoftBank: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στη Βρετανία - enikonomia.gr
share

SoftBank: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Η ιαπωνική SoftBank συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρία σχεδιασμού επεξεργαστών ARM Holdings καθώς πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσει κανείς στη Βρετανία μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Μασαγιόσι Σον.

“Γνωρίζω ότι πολύς κόσμος ανησυχεί για την περίπλοκη πολιτική κατάσταση στη Βρετανία και κάποιοι φίλοι μου έχουν επιχειρήσεις στη Βρετανία και φοβούνται πολύ”, δήλωσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 32 δισεκ. δολαρίων.

“Κάποιοι εξ αυτών συζητούν τη μεταφορά των κεντρικών τους γραφείων εκτός της Βρετανίας και τη μετεγκατάστασή τους αλλού. Εγώ είμαι το αντίθετο. Πιστεύω ότι αυτή είναι η εποχή να επενδύσει κανείς με ισχυρή δέσμευση και πίστη για το μέλλον της Βρετανίας. Πιστευώ πολύ στη Βρετανία”, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της SoftBank δήλωσε επίσης ότι η πρόθεσή της εταιρίας να προχωρήσει στη συμφωνία ύψους 32 δισεκ. δολαρίων για την εξαγορά της βρετανικής ARM Holdings σχετίζεται με το γεγονός ότι πιστεύει πως βρίσκεται κοντά στην ανάκαμψη μιας ακόμα μεγάλης εταιρείας που εξαγοράσθηκε, της αμερικανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Sprint.

Ο Μασαγιόσι Σον δήλωσε πως έχει την πεποίθηση ότι η Sprint ανακάμπτει ύστερα από αρκετά χρόνια δυσκολιών. Η ζημιογόνα Sprint αποτελούσε μεγάλο πονοκέφαλο για την SoftBank, η οποία απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στην αμερικανική εταιρία το 2013.

Ο επικεφαλής της SoftBank είπε ότι προσέγγισε τη βρετανική εταιρία αφού η Βρετανία τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και ότι η επακόλουθη υποχώρηση της στερλίνας δεν αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα. «Το Brexit δεν επηρέασε την απόφασή μου… Θα λάμβανα αυτή την απόφαση εκείνη τη στιγμή, με ή χωρίς το Brexit», δήλωσε ο ίδιος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.