Quantcast
Νότια Κορέα: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 9,7 δισ. δολ. για στήριξη της οικονομίας - enikonomia.gr
share

Νότια Κορέα: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 9,7 δισ. δολ. για στήριξη της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σχέδιό της για έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ύψους 11 τρις γουόν (9,7 δις δολαρίων), στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της που επιβραδύνεται, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης των προβληματικών ναυπηγείων και ναυτιλιακών εταιρειών.

Ο πρόσθετος προϋπολογισμός, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, θα υποβληθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη για να πάρει το τελικό πράσινο φως, σύμφωνα με το υπουργείο Στρατηγικής και Οικονομικών. Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου στις 12 Αυγούστου, μετά από μία σειρά αναθεωρήσεων.

Το σχέδιο για πρόσθετο προυπολογισμό φέτος έρχεται μετά από τον συμπληρωματικό προυπολογισμό ύψους 11,6 τρις γουόν που χρησιμοποίησε πέρυσι η Νότια Κορέα για να στηρίξει την οικονομία της. Από τα 11 τρις γουόν του φετινού συμπληρωματικού προϋπολογισμού, τα 9,8 τρις γουόν θα διατεθούν για την αύξηση των δημοσίων δαπανών και τα 1,2 τρις γουόν για την αποπληρωμή κρατικού χρέους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.