Quantcast
Η Amazon έλαβε το «πράσινο φως» από τη Βρετανία για παράδοση παραγγελιών με drones - enikonomia.gr
share

Η Amazon έλαβε το «πράσινο φως» από τη Βρετανία για παράδοση παραγγελιών με drones

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρεία Amazon.com είπε χθες ότι έχει συνάψει εταιρική συμφωνία με την κυβέρνηση της Βρετανίας για να επισπευστεί η διαδικασία που θα επιτρέψει τη χρήση μικρών μη-επανδρωμένων εναέριων σκαφών στην παράδοση των παραγγελιών της.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων στον κόσμο, η οποία έχει δρομολογήσει τη χρήση των σκαφών για παραγγελίες μέχρι το 2017, μια διακυβερνητική ομάδα που υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας τής έχει παραχωρήσει τις αναγκαίες άδειες για να διερευνήσει τη διαδικασία.

Πέρσι η Amazon δημοσιοποίησε ένα βίντεο που εξηγούσε πώς ένα μη-επανδρωμένο εναέριο σκάφος μπορεί να παραδώσει πακέτα. Την περιγραφή την έκανε ο Τζέρεμι Κλάρκσον, πρώην παρουσιαστής της δημοφιλούς βρετανικής τηλεοπτικής σειράς για αυτοκίνητα, Top Gear.

Η ΥΠΑ των Ηνωμένων Πολιτειών είπε τον Ιούνιο ότι η χρήση των μικρών αυτών σκαφών για παραδόσεις θα απαιτήσει ξεχωριστούς κανονισμούς από ό,τι απαιτεί η πιό γενική χρήση των.

Επίσης τον περασμένο μήνα, η αλυσίδα Wal-Mart Stores δήλωσε ότι απείχε 6-9 μήνες από το να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί παρόμοια σκάφη για να ελέγξει τα αποθέματα στις αποθήκες της στις ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.