Quantcast
Η Cisco ανακοίνωσε την απόλυση 5.500 εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Η Cisco ανακοίνωσε την απόλυση 5.500 εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

Η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμού δικτύωσης διεθνώς Cisco Systems είπε χθες ότι θα απολύσει μέχρι και 5.500 υπαλλήλους της, ή περίπου 7% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια, καθώς μετατοπίζει την παραγωγή της στους κλάδους ασφάλειας ασύρματων δικτυωμένων συσκευών , Διαδικτύου των Αντικειμένων και υπολογιστικού νέφους.

(Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων συνδέει αντικείμενα της καθημερινότητας, μεταξύ των και συσκευές, σε ασύρματο δίκτυο, μετατρέποντάς τις σε “έξυπνες” συσκευές. Το υπολογιστικό νέφος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών από ατομικές συσκευές – π.χ. φωτογραφίες ή έγγραφα – σε απομακρυσμένο υπολογιστή και την επεξεργασία τους μέσω κέντρων δεδομένων, ή datacenters.)

Η Cisco, η οποία εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, αντιμετωπίζει τη μείωση των δαπανών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και άλλες εταιρείες για την αγορά συσκευών δικτύωσης όπως είναι οι μεταγωγείς πρόσβασης (switches) και οι δρομολογητές (routers), δύο από τα βασικά της προϊόντα. Για να αντεπεξέλθει, η εταιρεία αλλάζει την εστίασή της.

Την Τρίτη, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CRN επικαλέστηκε πηγές του στην εταιρεία για να ανακοινώσει ότι η Cisco αναμενόταν να απολύσει περίπου 14.000 υπαλλήλους, ή περίπου το 20% του δυναμικού της διεθνώς.

Οι μετοχές της Cisco υφίσταντο πτώση 2% στα 30,50 δολάρια κατά τις πρώτες συναλλαγές της χθεσινής συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ. Η μετοχή της Cisco είναι ενταγμένη στον δείκτη Nasdaq. Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο του συγκεκριμένου δείκτη, η μετοχή της εταιρείας είχε καταγράψει άνοδο 15% φέτος, ενώ η άνοδος του δείκτη κατασκευαστών τεχνολογικού υλικού και εξοπλισμού (Dow Jones U.S. Technology Hardware & Equipment index) ήταν 10,5%.

Η Cisco απασχολούσε πάνω από 70.000 υπαλλήλους την 30ή Απριλίου.

Σύμφωνα με τον CRN, η εταιρεία ήδη έχει προσφέρει ένα πακέτο εθελουσίας εξόδου στους υπαλλήλους της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.