Quantcast
Αυστραλία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα - enikonomia.gr
share

Αυστραλία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia, RBA) αποφάσισε σήμερα να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 1,5% που τα είχε μειώσει τον Αύγουστο.

Ο απερχόμενος Διοικητής της RBA Γκλεν Στήβενς δήλωσε ότι – παρά την πρόβλεψη ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός για κάποιο χρονικό διάστημα – είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί η επίδραση από τις δύο μειώσεις επιτοκίων που έχει κάνει φέτος η κεντρική τράπεζα.

«Έχοντας χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική στις συνεδριάσεις του Μαΐου και του Αυγούστου, το Συμβούλιο έκρινε ότι η διατήρηση αμετάβλητης της πολιτικής σε αυτή τη συνεδρίαση θα ήταν συνεπής με τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό σταδιακά», σημείωσε ο Στήβενς σε δήλωσή του.

Τα πρόσφατα στοιχεία της Αυστραλίας δείχνουν ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται συνολικά, παρά την πολύ μεγάλη μείωση στις επιχειρηματικές επενδύσεις, χάρη στην αύξηση που σημειώθηκε σε άλλους τομείς της εγχώριας ζήτησης και τις εξαγωγές.

Οι δείκτες της αγοράς εργασίας συνεχίζουν να είναι κάπως ανάμεικτοι, αλλά δείχνουν ότι βραχυπρόθεσμα συνεχίζεται η αύξηση της απασχόλησης, δήλωσε ο Στήβενς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.