Quantcast
Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για τα ποσοστά της Κλίντον στους ισπανόφωνους - enikonomia.gr
share

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για τα ποσοστά της Κλίντον στους ισπανόφωνους

δημοσιεύτηκε:

Το μειωμένο ποσοστό πολιτικής διείσδυσης της Χίλαρι Κλίντον, της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στους Ισπανόφωνους, αλλά και η προεκλογική πορεία των υποψηφίων για το Κογκρέσο σε αρκετές περιφέρειες των ΗΠΑ, απασχολούν την ηγεσία των Δημοκρατικών που κινητοποιείται προκειμένου να μην χαθούν έδρες πολύτιμης εκλογικής δυναμικής, τονίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “The Washington Post”.

Παρά το γεγονός ότι η Κλίντον διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, σε κάθε δημοσκόπηση που πραγματοποιείται μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων, δεν είναι ξεκάθαρο ότι οι ψηφοφόροι αυτοί θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου με τη μαζικότητα που αναμένουν οι Δημοκρατικοί.

Η Κλίντον υπολείπεται των ποσοστών που είχε συγκεντρώσει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012 σε αρκετές πολιτείες όπου κυριαρχεί το λατινικό στοιχείο –μεταξύ αυτών, η Φλόριντα, η Νεβάδα, το Κολοράντο, η Αριζόνα. Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος προσδοκά τη νίκη στις αναφερόμενες πολιτείες προκειμένου να επανακτήσει τον έλεγχο στη Γερουσία, ενώ από την άλλη μεριά, αρκετοί υποψήφιοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν άγνωστοι μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων.

Η πραγματικότητα αυτή έχει προκαλέσει την άσκηση σοβαρής κριτικής για την προεκλογική στρατηγική που ακολουθεί τόσο το επιτελείο της Κλίντον, όσο και η ηγεσία του κόμματος, με βασικό πολιτικό ζητούμενο την κυριαρχία στο Κογκρέσο. Παρά το θετικό κλίμα για την Κλίντον το οποίο προκαλούν οι επαναλαμβανόμενες φραστικές επιθέσεις του Τραμπ κατά των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, επικρατεί ασάφεια στους Δημοκρατικούς σχετικά με τις ρεαλιστικές δυνατότητες που υπάρχουν για να κερδηθούν οι ψήφοι των Ισπανόφωνων υπέρ της Κλίντον.

Το κλίμα ανησυχίας ενισχύεται από την αύξηση του εκλογικού ποσοστού του Τραμπ σε αρκετές πολιτείες, ουσιαστικής πολιτικής δυναμικής, για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Κύκλοι των ισπανόφωνων ψηφοφόρων δηλώνουν ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν βλέπουν το Δημοκρατικό Κόμμα να εκμεταλλεύεται επαρκώς τις πολιτικές συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσει τους ψήφους της ισπανόφωνης κοινότητας, σημειώνει η “Washington Post”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.