Quantcast
Πλανητάρχης ο Ντόναλντ Τραμπ, οι πρώτες του δηλώσεις - enikonomia.gr
share

Πλανητάρχης ο Ντόναλντ Τραμπ, οι πρώτες του δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

Πλανητάρχης ο Ντόναλντ Τραμπ! Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον στη μάχη με 288 εκλέκτορες είχε εδώ και ώρες ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, ενώ είχε κερδίσει και μάχες – «κλειδιά».


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του.

Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.

Πάντως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχε ένα θρίλερ, καθώς σε αρκετές καθοριστικές πολιτείες η διαφορά ήταν οριακή, αλλά όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θα γινόταν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Τραμπ νικά σε 28 Πολιτείες έναντι 18 για την Κλίντον, εξασφαλίζοντας 288 εκλέκτορες έναντι 215 για την Κλίντον, ενώ αναμένονται αποτελέσματα σε τέσσερις ακόμη Πολιτείες. 

Τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη συμμετοχή των ισπανόφωνων, μια δημογραφική ομάδα η οποία, μετά τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατα των Μεξικάνων, ψήφισε υπέρ της δημοκρατικής αντιπάλου του, αλλά προφανώς όχι στον βαθμό που ανέμεναν πολλοί.

Ο Τραμπ κέρδισε το Οχάιο, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Λουϊζιάνα, τη Μοντάνα, το Τέξας, το Άρκανσο, το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και Νότια Ντακότα, τη Νότια Καρολίνα, την Αλαμπάμα, το Κεντάκι, την Ιντιάνα, την Οκλαχόμα, τη Δυτική Βιρτζίνια, το Μισισίπι, το Τενεσί, το Άινταχο, τη Γιούτα, την Αιόβα, την Αριζόνα και την Αλάσκα.

Έως τώρα η Κλίντον έχει κερδίσει την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, τη Βιρτζίνια, το Κολοράντο, το Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη, το Ντέλαγουερ, το Ιλινόις, το ΝιούΤζέρσεϊ, το Ροντ Άιλαντ, το Βερμόντ, τη Χαβάη, την πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπως και την πόλη της Ουάσιγκτον.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.