Quantcast
Πολλές διασημότητες στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ - enikonomia.gr
share

Πολλές διασημότητες στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ

δημοσιεύτηκε:

Η Κατρίν Ντενέβ, η Ζιλιέτ Μπινός και άλλες προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών της Γαλλίας υπερασπίζονται τον αντιδημοφιλή πρόεδρο της χώρας σε ένα άρθρο τους που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Journal du Dimanche υπό τον τίτλο “Σταματήστε τις επιθέσεις στον Ολάντ”.

“Από την αρχή, ο Φρανσουά Ολάντ αντιμετώπισε μια αθέμιτη επίθεση τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά” εκτιμούν οι καλλιτέχνες, οικονομολόγοι και επιστήμονες που υπογράφουν το κείμενο αυτό. “Αυτή η διαρκής δυσφήμιση (…) συνεχίζεται ακόμη σήμερα παρά το πολιτικό ανάστημα που επέδειξε ο Φρανσουά Ολάντ, τόσο στις διεθνείς κρίσεις όσο και στις φοβερές τραγωδίες που βίωσε η χώρα μας”, συνεχίζουν.

Η στυλίστρια Ανιές Μπ., ο σκηνοθέτης Ζαν-Μισέλ Ριμπ και ο φωτογράφος Ρεϊμόν Ντεπαρντόν περιλαμβάνονται σε αυτούς που υπογράφουν το άρθρο. Στο κείμενο καταγράφονται οι τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε ο Ολάντ, όπως η παιδεία, η ασφάλεια, η οικονομία, τα κοινωνικά θέματα, ο πολιτισμός και η οικολογία.

“Όλα αυτά τα αγνοήσαμε, όλα αυτά διαστρεβλώθηκαν, αντικαταστάθηκαν από μια καθημερινή κατηγορία συνδυασμένη με προσβολές και απεχθή ψέματα”, τονίζουν, καταγγέλλοντας αυτήν την “ευτελή σκληρότητα που οδηγεί την πολιτική συζήτηση σε μια επικίνδυνη παρεκτροπή για τη δημοκρατία”.

Ο Ολάντ, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις εκλογές του 2017, έχει πολύ χαμηλή δημοτικότητα, μόλις 15% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Επικρίνεται σφοδρά τόσο από τη δεξιά αντιπολίτευση όσο και από την αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος που τον κατηγορεί για την υπερβολικά φιλελεύθερη πολιτική του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.