Quantcast
Στο «σφυρί» κιθάρες των Τζίμι Χέντριξ και Πρινς - enikonomia.gr
share

Στο «σφυρί» κιθάρες των Τζίμι Χέντριξ και Πρινς

δημοσιεύτηκε:


Μια κιθάρα του αμερικανού ρόκερ Τζίμι Χέντριξ αναμένεται να πωληθεί πάνω από 80.000 στερλίνες (95.000 ευρώ/101.000 δολάρια) στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Νάιτσμπριτζ από τον βρετανικό οίκο Bonhams, στο πλαίσιο της ετήσιας πώλησης μουσικών οργάνων και αντικειμένων διάσημων καλλιτεχνών.

Ο τραγουδιστής του “Purple Haze” που πέθανε το 1970 σε ηλικία 27 ετών, λέγεται ότι είχε την ακουστική κιθάρα Epiphone για τρία χρόνια μετά την αγορά της από δεύτερο χέρι αντί 25 δολαρίων στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε περιοδεία το 1967. “Ήταν πράγματι η κιθάρα που είχε για το μεγαλύτερο διάστημα… και επειδή είναι ακουστική κιθάρα, είναι πολύ πιθανό ο Χέντριξ να συνέθεσε ορισμένα από τα τραγούδια του σε αυτήν”, δήλωσε η Κάθριν Σκόφιλντ, επικεφαλής του τμήματος ψυχαγωγίας του Bonhams.

Μια cloud κιθάρα που κατασκευάστηκε επί παραγγελία και χρησιμοποιούσε σε περιοδεία του το 1993 ο αείμνηστος Πρινς –αξίας μεταξύ 25.000 και 30.000 στερλινών, σύμφωνα με τους εκτιμητές– επίσης πωλείται στο Λονδίνο.

Άλλα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί είναι ένα φανταχτερό σακάκι που φορούσε ο Κιθ Ρίτσαρντς των Ρόλινγκ Στόουνς, σπάνια αυτοπροσωπογραφικά σκίτσα των Beatles που φέρουν την υπογραφή του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος και ένα πιάνο Boesendorfer που έπαιζε ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen και οι Coldplay.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.