Quantcast
Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία - enikonomia.gr
share

Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία

δημοσιεύτηκε:

Ο δρόμος για πρόωρες εκλογές την Άνοιξη ανοίγει πλέον για τη Βουλγαρία, μετά και την αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από την σημερινή Βουλή.

Ο κύκλος των διερευνητικών εντολών έκλεισε με τις άκαρπες συζητήσεις μεταξύ του κόμματος ΓΚΕΡΜΠ, που κυβερνούσε μέχρι πρόσφατα και των μικρότερων κομμάτων Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ και Πατριωτικό Μέτωπο.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΒΕΤΑ, το Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ, που είχε και την τελευταία εντολή, την επιστρέφει αύριο και ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρόσεν Πλενεβνίεφ, καλείται να προχωρήσει στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η Βουλγαρία εισήλθε σε τροχιά πολιτικής κρίσης λόγω της παραίτησης της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μπόϊκο Μπορίσωφ. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είχε δηλώσει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι θα παραιτηθεί εάν στις προεδρικές εκλογές δεν εκλεγεί η υποψήφια του κόμματός του και το έπραξε εφόσον νικητής βγήκε από την κάλπη ο εκλεκτός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ρούμεν Ράντεφ.

Τόσο το ΓΚΕΡΜΠ, όσο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, επέστρεψαν αμέσως την διερευνητική διαδικασία, την οποία η αντιπρόεδρος του τελευταίου, Κορνέλια Νίνοβα, χαρακτήρισε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dnevnik, “παζαρέματα και χάσιμο χρόνου για την Βουλγαρία”.

Η ίδια, πρόσθεσε, πως το κόμμα της θα ζητήσει από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ, να ορίσει ως ημερομηνία διενέργειας των πρόωρων εκλογών την 26η Μαρτίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.