Quantcast
Ιαπωνία: Ο Άμπε απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών - enikonomia.gr
share

Ιαπωνία: Ο Άμπε απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίντζο ‘Αμπε, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι στα σχέδιά του η διάλυση της Κάτω Βουλής για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και ότι προτεραιότητα για το νέο έτος θα έχει η οικονομία. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε για το νέο έτος, ο ‘Αμπε ανέφερε ότι «δεν εξετάζει καθόλου να διαλύσει την Κάτω Βουλή για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές».

Η φημολογία σχετικά με τον χρόνο των επόμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή έχει φουντώσει τους τελευταίους μήνες. «Θα μπορούσε κάλλιστα να έχουμε διάλυση της Κάτω Βουλής και γενικές εκλογές φέτος, (επομένως) θα διατηρήσουμε και ενισχύσουμε τις προετοιμασίες μας για τη μάχη», δήλωσε ο Γιοσιχίκο Νόντα, γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (του κύριου κόμματος της Αντιπολίτευσης), στη σημερινή πρωτοχρονιάτικη τελετή του κόμματός του. Ο ηγέτης του ιαπωνικού κομμουνιστικού κόμματος, Κάζουο Σίι, δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανή η πτώση της κυβέρνησης ‘Αμπε, εάν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενισχύσουν τη συνεργασία τους. Τα τέσσερα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα – το Δημοκρατικό, το Κομμουνιστικό, το Φιλελεύθερο και το Σοσιαλδημοκρατικό – έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν εναντίον του κυβερνητικού μπλοκ στις επόμενες εκλογές για την Κάτω Βουλή, ο χρόνος διεξαγωγής των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον ‘Αμπε.

Στη σημερινή συνέντευξη, ο ‘Αμπε τόνισε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να βγάλει την Ιαπωνία από τον αποπληθωρισμό το νέο έτος και ότι «η κορυφαία οικονομική πολιτική θα είναι η ταχεία ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2017». Το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο περιλαμβάνει έναν αμυντικό προϋπολογισμό – ρεκόρ, ύψους 5,13 τρισ. γεν (περίπου 43,5 δισ. δολαρίων), θα κατατεθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Βουλής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ‘Αμπε.

Αναφορικά με το ειρηνιστικό σύνταγμα της Ιαπωνίας, το οποίο ισχύει περίπου 70 χρόνια, ο ‘Αμπε υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε στο μέλλον, ατενίζοντας τα επόμενα 70 χρόνια και να προχωρήσουμε με νέα συγκρότηση του έθνους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.