Quantcast
Κίνα: Σταθεροποιούνται οι τιμές κατοικιών - enikonomia.gr
share

Κίνα: Σταθεροποιούνται οι τιμές κατοικιών

δημοσιεύτηκε:

Η αγορά ακινήτων στις μεγάλες κινεζικές πόλεις συνεχίζει να σταθεροποιείται μετά τη λήψη μίας σειράς μέτρων από τις Αρχές για τη συγκράτηση των αυξήσεων στις τιμές. Τον Φεβρουάριο σημειώθηκε αύξηση τιμών (σε σχέση με τον Ιανουάριο) νέων κατοικιών στις 45 από ένα σύνολο 70 μεγάλων πόλεων, έναντι 46 τον Δεκέμβριο και 55 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS).

Στο Πεκίνο, οι τιμές νέων κατοικιών παρέμειναν σταθερές σε μηνιαία βάση, ενώ στη Σαγκάη υποχώρησαν 0,1% και στη Σεντζέν 0,5%. Σε ετήσια βάση, οι αυξήσεις στις τρεις αυτές μεγαλουπόλεις ήταν 24,7%, 23,8% και 18,2%, αντίστοιχα. Οι τιμές νέων κατοικιών στη δεύτερη (από πλευράς πληθυσμού) κατηγορία πόλεων αυξήθηκαν 0,1% σε μηνιαία βάση έναντι 0,2% τον Δεκέμβριο, ενώ στις πόλεις της τρίτης κατηγορίας αυξήθηκαν 0,4%, όσο και τον Δεκέμβριο.

Από πέρυσι τον Οκτώβριο, δεκάδες κινεζικές πόλεις έχουν ανακοινώσει μέτρα, περιλαμβανομένων ορίων στις αγορές και αυστηρότερων περιορισμών στα στεγαστικά δάνεια, για την αποτροπή ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών. Τα περιοριστικά αυτά μέτρα επιβλήθηκαν μετά από δύο έτη προοδευτικής χαλάρωσης της πολιτικής. Η δυναμική (των τιμών) ενισχύθηκε περαιτέρω από τις αναπτυξιακές πολιτικές της κυβέρνησης, όπως τις μειώσεις των επιτοκίων και τις χαμηλότερες υποχρεωτικές καταθέσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.