Quantcast
Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 25% υπόσχεται ο Μακρόν - enikonomia.gr
share

Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 25% υπόσχεται ο Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο κεντρώος, ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, παρουσίασε σήμερα το οικονομικό πρόγραμμά του που περιλαμβάνει μειώσεις φόρων και περικοπές στον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε το Παρίσι να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εταίρους του στην Ευρωζώνη για περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται φαβορί για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, είπε ότι θα μειώσει τον φόρο επί των επιχειρήσεων στο 25%, από 33,3% που είναι σήμερα. Σκοπεύει επίσης να περιορίσει τον δημόσιο τομέα περικόπτοντας 120.000 θέσεις, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Les Echos.

Αναφερόμενος στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και βασικό αντίπαλό του στον πρώτο γύρο των εκλογών, είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι “αντίθετα από τον Φρανσουά Φιγιόν, δεν πιστεύω στις εκκαθαρίσεις και στο να θέσω τη χώρα ενάντια στη βούληση του λαού”.

“Και σε αντίθεση με τον Μπενουά Αμόν, δεν δέχομαι την ήττα στο μέτωπο των θέσεων εργασίας”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.