Quantcast
Αισιόδοξοι οι οικονομολόγοι για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Αισιόδοξοι οι οικονομολόγοι για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξοι είναι οι οικονομολόγοι στην Κίνα για τις προοπτικές ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 28,2% προβλέπει ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, με το ποσοστό τους να είναι έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το ινστιτούτο IIE της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Μόνο το 20,6% των οικονομολόγων αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης, σε σχέση με το 45,6% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,7% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα στοιχεία για την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν από την εθνική στατιστική υπηρεσία στις 17 Απριλίου.

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία έχει βελτιωθεί, ανέφερε το ινστιτούτο IIE, επικαλούμενο τη σημαντική άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος, που σκαρφάλωσε στις 105 από τις 68 μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των οικονομολόγων αναμένουν αύξηση των τιμών το πρώτο τρίμηνο, ενώ πάνω από 30% πιστεύουν ότι θα αυξηθούν οι εξαγωγές. Το ΙΙΕ συγκέντρωσε τις γνώμες 130 οικονομολόγων από πανεπιστήμια, ινστιτούτα ερευνών και εταιρίες συμβούλων στην Κίνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.