Quantcast
Πάπας Φραγκίσκος: H Ευρώπη δεν μπορεί να περιοριστεί στις παραγωγικές και χρηματοοικονομικές ανάγκες - enikonomia.gr
share

Πάπας Φραγκίσκος: H Ευρώπη δεν μπορεί να περιοριστεί στις παραγωγικές και χρηματοοικονομικές ανάγκες

δημοσιεύτηκε:

«Η Ευρώπη και τα ιδρυτικά ιδεώδη της δεν μπορούν να περιοριστούν σε παραγωγικές και χρηματοοικονομικές ανάγκες», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους είκοσι επτά αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που βρίσκονται στη Ρώμη για την επετειακή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο αποστολικό μέγαρο μετέβη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Σε έναν κόσμο που γνώρισε το δράμα των διχασμών και των τειχών, ήταν σαφέστατη η σημασία του να εργασθεί, κανείς, για μια ενωμένη και ανοικτή Ευρωπη”, πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, “χωρίς τον Χριστιανισμό, οι αξίες ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης δεν μπορούν να κατανοηθούν σε βάθος”.

“Ο εγωισμός γεννάει τον λαϊκισμό”, επέμεινε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πάπας, και υπέδειξε την αλληλεγγύη ως αντίδοτο. Η Ευρώπη, δηλαδή, “πρέπει να θέσει τον εαυτό της υπό συζήτηση, να θεραπεύσει ασθένειες και να βρει νέες οδούς”, είπε ο Λατινοαμερικανός Πάπας.

Και ο Φραγκίσκος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι κύριο μέλημα των ευρωπαίων ηγετών θα πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, όπως και η επίγνωσή του ότι οι μετανάστες είναι άνθρωποι και δεν αποτελούν κίνδυνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.