Quantcast
Handelsblatt: Ταξίδι στο άγνωστο για την Βρετανία - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Ταξίδι στο άγνωστο για την Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

«Ταξίδι στο άγνωστο» χαρακτηρίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ,το επόμενο σημαντικό ραντεβού είναι η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 29 Απριλίου για το Brexit, με τον επικεφαλής των ευρωπαϊκής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Μισέλ Μπαρνιέ να έχει δώσει ήδη μία κατεύθυνση.

Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, «η ΕΕ θέλει να διασφαλίσει το καθεστώς παραμονής των πολιτών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εκφράζει η Ιρλανδία όσον αφορά την ειρηνευτική συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία. Με το Brexit θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί και άλλοι εμπορικοί φραγμοί μεταξύ της Βρετανίας και της υπόλοιπης ΕΕ.

Στις προτεραιότητες του Μπαρνιέ περιλαμβάνεται και η εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Βρετανία ως μέλος της ΕΕ. Αυτές ανέρχονται σε ποσό έως 60 δις ευρώ. Μόνο όταν διευθετηθούν τα θέματα αυτά, η ΕΕ θέλει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για μία νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους Βρετανούς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.