Quantcast
Γαλλία: Roadshows στις ΗΠΑ για να προσελκύσει επιχειρήσεις στο Παρίσι μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Roadshows στις ΗΠΑ για να προσελκύσει επιχειρήσεις στο Παρίσι μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Στελέχη συμβουλευτικού οργανισμού για γαλλικές επιχειρήσεις θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ τον Μάιο προκειμένου να προσπαθήσουν να προσελκύσουν αμερικανικές εταιρίες στο Παρίσι μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Paris Europlace – ένας οργανισμός που εκπροσωπεί το γαλλικό επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κλάδο – ανέφερε στο ενημερωτικό δελτίο του Μαρτίου που δημοσιοποίησε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει περιοδεύουσες παρουσιάσεις (roadshows) στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη στις 22 και 23 Μαΐου με στόχο να πείσει αμερικανικές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις να επιλέξουν το Παρίσι ως ευρωπαϊκή τους βάση.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει περίπου 100 συναντήσεις με στελέχη μεγάλων διεθνών τραπεζών καθώς και εταιριών διαχείρισης κεφαλαίων, επενδυτικών και ασφαλιστικών εταιριών στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη και το Τόκιο και ότι αυτοί επέδειξαν «εμφανές ενδιαφέρον» για το Παρίσι.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν εντείνει τις προσπάθειες να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό ρόλο του Λονδίνου ως του βασικού επιχειρηματικού κέντρου της Ευρώπης, ύστερα από την ψήφο υπέρ του Brexit.

Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο Λονδίνο φέτος προκειμένου να προσελκύσουν χρηματοοικονομικές εταιρίες στο Παρίσι ενόψει του Brexit.

Η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, έχει πει ότι μπορεί να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της στο Παρίσι, ενώ η θέση της γαλλικής πρωτεύουσας στον τεχνολογικό κλάδο ενισχύθηκε από τη φετινή απόφαση της Facebook να ανοίξει το πρώτο της εκκολαπτήριο για νεοφυείς επιχειρήσεις στην πόλη.

Το κύρος του Παρισιού ως μεγάλης παγκόσμιας πόλης και πρωτεύουσας της μόδας και του πολιτισμού λειτουργεί υπέρ του, αν και οι αναλυτές λένε ότι η αυστηρή εργασιακή νομοθεσία της Γαλλίας μπορεί να αποθαρρύνει τους εργοδότες, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.