http://www.enikonomia.gr/international/152346,pos-ta-avokanto-exelichthikan-se-kerdofora-epicheirisi.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_152346_c33b31ad4e-a2d6686a2f1d9df8.jpg Η μόδα του fitness και του ευ ζην γέμισε τα τραπέζια μας και τα ράφια των σούπερ μάρκετ με αβοκάντο 5/9/2017 3:10:34 PM

Πώς τα αβοκάντο εξελίχθηκαν σε κερδοφόρα επιχείρηση

Πώς τα αβοκάντο εξελίχθηκαν σε κερδοφόρα επιχείρηση

Η μόδα του fitness και του ευ ζην γέμισε τα τραπέζια μας και τα ράφια των σούπερ μάρκετ με αβοκάντο. Συνταγές με αβοκάντο για πρωινό, μεσημεριανό ή σνακ κατακλύζουν το διαδίκτυο αναδεικνύοντας τον πλούσιο σε αμινοξέα καρπό ως μία άκρως κερδοφόρα επιχείρηση.

Ενδεικτικό της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης και της κατανάλωσης είναι το γεγονός πως το 2014 ο μέσος όρος κατανάλωσης αβοκάντο κατά άτομο ανήλθε στα 3,5 κιλά. Στις ΗΠΑ, τα αβοκάντο παράγονται κατά κύριο λόγο στην Καλιφόρνια και η διαθεσιμότητά τους στην αμερικανική αγορά κατέγραψε αύξηση 1.342% (!) από το 1970 μέχρι το 2014.

To 2017 η τιμή της ποικιλίας Χας αναμένεται να αυξηθεί κατά 77% σε σχέση με το 2016 λόγω της υψηλής ζήτησης και δεν εκτιμάται να υπάρξει σύντομα μείωση των τιμών, καθώς η κατανάλωση αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε Κίνα και Ευρώπη.

Πηγή: Fortune



Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ