Quantcast
Δασμούς και στις εισαγωγές ζάχαρης επέβαλε η Κίνα - enikonomia.gr
share

Δασμούς και στις εισαγωγές ζάχαρης επέβαλε η Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αποφάσισε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας, την επιβολή δασμών για μία τριετία στις εισαγωγές ζάχαρης που υπερβαίνουν το ύψος της προβλεπόμενης ποσόστωσης, για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας.

Το ύψος του δασμού θα καθορισθεί στο 45% από σήμερα έως τις 21 Μαΐου 2018 και θα μειωθεί στο 40% για το επόμενο έτος και στο 35% για το μεθεπόμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Η έρευνα, που ξεκίνησε πέρυσι μετά από ενστάσεις της εγχώριας βιομηχανίας, διαπίστωσε ότι η αύξηση των εισαγωγών προκαλούσε σοβαρή ζημιά στους εγχώριους παραγωγούς.

Τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου μπορούν να παίρνουν μέτρα για την προστασία των εγχώριων βιομηχανιών τους από αυξήσεις των εισαγωγών, οι οποίες προκαλούν ή απειλούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε εγχώριους παραγωγούς.

Οι δασμοί δεν θα επιβάλλονται σε εισαγωγές που γίνονται εντός της ποσόστωσης των 1,95 εκατ. τόνων για το 2017. Πέρυσι, η Κίνα εισήγαγε 3,06 εκατ. τόνους ζάχαρης, ποσότητα μειωμένη κατά 36,8% σε σχέση με το 2015.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.