Quantcast
Αυτοακυρώνεται η Μέι περί Brexit - enikonomia.gr
share

Αυτοακυρώνεται η Μέι περί Brexit

δημοσιεύτηκε:

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος μοιράστηκε την πλατφόρμα στη χθεσινή κοινή εμφάνιση τους, απέφυγε πάντως συστηματικά αναφορές περί Ευρώπης.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την μέση διαφορά των δύο κομμάτων στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, οι ηγέτες Συντηρητικών και Εργατικών, επικεντρώθηκαν στα ζητήματα που θεωρούν ότι έχουν το εκλογικό πλεονέκτημα.

Η Τερέζα Μέι, μετά την άτακτη υποχώρηση της στο θέμα των επιδομάτων των ηλικιωμένων το οποίο της κόστισε δημοσκοπική καθίζηση, έδωσε έμφαση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σε μια προσπάθεια να προβάλλει το πορτραίτο της δυναμικής ηγέτιδος που μπορεί να τις φέρει σε πέρας με επιτυχία, η Πρωθυπουργός επανέλαβε το χιλιοειπωμένο σύνθημα «Μη συμφωνία είναι προτιμότερη από μια κακή συμφωνία». Σύνθημα το οποίο ακύρωσε μετά από σε λίγες ώρες, με την συμπληρωματική δήλωση πως αποδέχεται την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 19 Ιουνίου. «Η επίτευξη συμφωνίας είναι επιτακτική αν δεν θέλουμε να υποστούμε δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις» είπε επί λέξει η κ. Μέι.

Περί απεξάρτησης της Ευρώπης από Ηνωμένο Βασίλειο


Στη δήλωση της Άγκελα Μέρκελ περί απεξάρτησης της Ευρώπης από παραδοσιακούς συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μια δήλωση που προκάλεσε αρνητικά σχόλια ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, η Βρετανή Πρωθυπουργός απάντησε πως η γεωγραφική και πολιτιστική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στην Ευρώπη κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς.

Αντιθέτως, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί στο θέμα του Brexit, επικεντρώνοντας τα πυρά του στην πολιτική των περικοπών του Δημοσίου από τις συντηρητικές κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.