Quantcast
Την καλύτερη επίδοση από το 2010 κατέγραψε το ΑΕΠ της Ιταλίας - enikonomia.gr
share

Την καλύτερη επίδοση από το 2010 κατέγραψε το ΑΕΠ της Ιταλίας

δημοσιεύτηκε:

Την καλύτερη επίδοση από το 2010 μέχρι σήμερα κατέγραψε το ΑΕΠ της Ιταλίας το πρώτο τρίμηνο του 2017,σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο στατιστικής,Istat.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους,ενώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η αύξηση που καταγράφηκε ήταν της τάξεως του 0,4%.

Έστω και αν πρόκειται για σχετικά περιορισμένη άνοδο του ΑΕΠ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από το 2010 μέχρι σήμερα.

«Η Ιταλία αναπτύσσεται περισσότερο από τις προβλέψεις και η προσπάθειά μας συνεχίζεται», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας
Πάολο Τζεντιλόνι μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσουμε, να συνεχίσουμε να μειώνουμε τους φόρους, απλουστεύοντας το σύστημα και ενθαρρύνοντας τους πραγματικούς επιχειρηματίες», σχολίασε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.

Η οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας, πάντως, συνεχίζει να είναι ασθενέστερη από τον μέσο όσο της Ευρωζώνης, το ΑΕΠ της οποίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,7%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.