Quantcast
Die Zeit: Να δοθεί μια ευκαιρία στον Μακρόν - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Να δοθεί μια ευκαιρία στον Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

Την Κυριακή διεξάγεται στη Γαλλία ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών και σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του προέδρου Μακρόν En Marche ενδέχεται να διασφαλίσει ακόμα και την απόλυτη πλειοψηφία. Ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας ευνοούμενος των περιστάσεων;

«Οι περιστάσεις κατέστησαν δυνατή την πορεία του Μακρόν προς το Προεδρικό Μέγαρο», γράφει η εβδομαδιαία Die Zeit. «Οι περιστάσεις ήταν τα σκάνδαλα του συντηρητικού αντιπάλου του Φρανσουά Φιγιόν, η ανικανότητα των κυβερνώντων Σοσιαλιστών να παρουσιάσουν έναν πειστικό υποψήφιο της Αριστεράς και δύο μοιραία λάθη του Εθνικού Μετώπου: το αίτημα για έξοδο από την ευρωζώνη και η κάκιστη προετοιμασία της Μαρίν Λεπέν για την τηλεμαχία. Οι περιστάσεις αυτές είχαν κοινό υπόβαθρο, τη φθορά του παλιού κομματικού συστήματος. Ο Μακρόν το κατάλαβε, κι αυτό δεν ήταν τύχη, αλλά κρίση.»

«Το ότι σε όλες σχεδόν τις φάσεις του προεκλογικού αγώνα έδειχνε κυρίαρχος του παιχνιδιού και ενσάρκωνε ένα μίγμα αισιοδοξίας και χάρης, επίσης δεν ήταν τύχη. Ήταν η ικανότητά του να εμφανιστεί σαν ικμάδα ελπίδας στον θολό ορίζοντα της γαλλικής συνείδησης. Οι συνέπειες φαίνονται τώρα. Γιατί στην πολιτική ζωή της Γαλλίας δεσπόζουν ταυτόχρονα το συναίσθημα και η λογική. Το συναίσθημα έφερε τον Μακρόν στην εξουσία, η λογική λέει τώρα ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία και να κυβερνήσει. Έτσι κάθε επιχείρημα των αντιπάλων του προσκρούει στη ρήση: Αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.