Quantcast
Κατρούγκαλος: Καιροσκοπισμός της Μέι οι βρετανικές εκλογές - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Καιροσκοπισμός της Μέι οι βρετανικές εκλογές

δημοσιεύτηκε:

“Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία φαίνεται ότι αντιμετωπίστηκε από τους ψηφοφόρους “ως καιροσκοπισμός” της κ. Μέι γι΄ αυτό δεν πέτυχε το αποτέλεσμα που περίμενε” δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΑΝΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος. Θεωρεί ότι το “ουσιαστικότερο μήνυμα των εκλογών είναι η επιτυχία του Τζέρεμι Κόρμπιν οποίος ακολούθησε ένα πρόγραμμα αριστερό που πολλοί σχολιαστές στην Βρετανία θεωρούσαν ότι είναι το “φιλί του θανάτου” για οποιοδήποτε κόμμα”.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο “ο κ. Κόρμπιν έδειξε πως αν η Σοσιαλδημοκρατία θέλει να επιβιώσει και δεν θέλει να ακολουθήσει την ταύτισή της με την «Πασοκοποίηση» που συνεπάγεται την ταύτισή της με τον νεοφιλελευθερισμό και την εξαέρωσή της, ένας δρόμος της μένει κι αυτός είναι η «Κορμπινοποίηση» “.

Αναφέρει επίσης ότι αποτυχία των δημοσκοπήσεων στη Βρετανία θα πρέπει να προβληματίσει τους δημοσκόπους και να διορθώσουν την μεθοδολογία τους.

Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών “φρενάρει” τα σχέδια ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας και θεωρεί πιο πιθανές πλέον τις “πρόωρες εκλογές στη Βρετανία παρά ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.