Quantcast
Η εταιρεία που δίνει στους υπαλλήλους της 5.000 δολάρια τον χρόνο για να κάνουν διακοπές - enikonomia.gr
share

Η εταιρεία που δίνει στους υπαλλήλους της 5.000 δολάρια τον χρόνο για να κάνουν διακοπές

δημοσιεύτηκε:

Σε μία εποχή που οι εργοδότες ψάχνουν διαρκώς τρόπους συρρίκνωσης του κόστους του ανθρώπινου δυναμικού «ψαλιδίζοντας» όσο περισσότερο μπορούν τα προνόμια, τα μπόνους και τις αποδοχές τους, μία εταιρεία έρχεται να ταράξει τα νερά.

Πρόκειται για την Basecamp, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία έχει θέσει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων της ως ύψιστη προτεραιότητα. Η εταιρεία παρέχει στους υπαλλήλους της γενναιόδωρες απολαβές, προνομιακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μπόνους. Αλλά δεν σταματά εκεί. Κάθε εργαζόμενος λαμβάνει κάθε χρόνο το ποσό των 5.000 δολαρίων για να κάνει διακοπές, ενώ το καλοκαίρι οι υπάλληλοι εργάζονται τέσσερις και όχι πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Σε αυτά, προσθέστε τα 100 δολάρια τον μήνα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι για κατ’ οίκον μασάζ, τα 100 δολάρια για φρέσκα φρούτα και λαχανικά και τις 16 εβδομάδες αμειβόμενης γονικής άδειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζέισον Φράιντ, εξηγεί «όταν οι εργαζόμενοι μου ζητούν κάτι και το κρίνω λογικό, τους το παρέχω (…) θα ήθελα να συνεχίσω να δίνω στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα προκειμένου να τους κάνω να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και πιο άνετα. Απλά, κοντεύουν να μου τελειώσουν οι ιδέες».

Ο κύριος λόγος που η Basecamp μπορεί να παρέχει στους εργαζόμενους της όλα αυτά τα προνόμια είναι πως πρόκειται για μία μικρή επιχείρηση 50 ατόμων. Βεβαίως, όπως εξηγεί ο Φράιντ, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως πρόκειται για μία αυτοχρηματοδοτούμενη επιχείρηση, χωρίς διοικητικό συμβούλιο.

Πηγή: Business Insider


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.