Quantcast
Θα συμμετάσχει τελικά στη G20 ο πρόεδρος της Βραζιλίας - enikonomia.gr
share

Θα συμμετάσχει τελικά στη G20 ο πρόεδρος της Βραζιλίας

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, παρότι βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα σοβαρή πολιτική κρίση και κατηγορείται για διαφθορά, θα είναι παρών στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Γερμανία, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη προεδρία χθες Δευτέρα, αναιρώντας προηγούμενη ανακοίνωσή της κατά την οποία ο Τέμερ δεν θα μετέβαινε στο Αμβούργο.

Η συμμετοχή «του προέδρου στη G20» της 7ης και 8ης Ιουλίου «επιβεβαιώθηκε», ανέφερε λακωνικά ένας εκπρόσωπος της προεδρίας. Ο Τέμερ θα αναχωρήσει από τη χώρα την Πέμπτη για να είναι παρών την Παρασκευή στην έναρξη της συνόδου, διευκρίνισε.

Το Πλανάλτου είχε ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη ότι «ο πρόεδρος αποφάσισε να μην μεταβεί στη G20», χωρίς να δώσει καμιά άλλη διευκρίνιση, λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε επίσημα η έρευνα σε βάρος του για διαφθορά.

Η τύχη του Τέμερ βρίσκεται πλέον στα χέρια των μελών της Βουλής, όπου πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία δύο τρίτων προκειμένου ο πρόεδρος να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Μισέλ Τέμερ όμως μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη πολλών στο βραζιλιάνικο κοινοβούλιο και η προσαγωγή του σε δίκη δεν μοιάζει πολύ πιθανή.

Ο πρόεδρος Τέμερ είχε πάρει μέρος πέρυσι στη σύνοδο της G20 στην Κίνα, λίγες ημέρες αφότου καθαιρέθηκε από την προεδρία η Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία κρίθηκε ένοχη για παραποίηση των στοιχείων για το δημόσιο έλλειμμα.

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος έχει κάνει ελάχιστα ταξίδια στο εξωτερικό, επισκέφθηκε τη Ρωσία και τη Νορβηγία. Αλλά οι επίσημες επισκέψεις αυτές αποδείχθηκαν άκαρπες. Καμιά συμφωνία δεν υπογράφτηκε στη Ρωσία, στην οποία ο Τέμερ αναφέρθηκε με τον όρο «σοβιετική» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Η Νορβηγία ανακοίνωσε ενώ ο βραζιλιάνος πρόεδρος βρισκόταν στο Όσλο ότι πρόκειται να μειώσει τη χρηματοδότηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της καταστροφής των δασών στον Αμαζόνιο, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.