Quantcast
Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές - enikonomia.gr
share

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλύτερη της αναμενομένης αύξησης σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο, ξεπερνώντας την ισχυρή άνοδο των εισαγωγών και διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4% – σημειώνοντας αύξηση για πέμπτο συνεχή μήνα – ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Τα στοιχεία ήταν υψηλότερα των αναμενόμενων. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 0,3% και οι εισαγωγές κατά 0,5%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 20,3 δισ. ευρώ από τα αναθεωρημένα στοιχεία του Απριλίου για 19,7 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία του Μαΐου επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας αυξήθηκε στα 17,3 δισ. ευρώ από τα αναθεωρημένα στοιχεία του Απριλίου των 14,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.