Quantcast
Η Ιβάνκα Τραμπ σε ρόλο … πλανητάρχη στη σύνοδο των G20 - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Η Ιβάνκα Τραμπ σε ρόλο … πλανητάρχη στη σύνοδο των G20 – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Έντονες είναι οι επικρίσεις εντός και εκτός ΗΠΑ προς το πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και της κόρης του, Ιβάνκα, για την παρουσία τους στη σύνοδο των είκοσι πιο ισχυρών οικονομικά κρατών στο Αμβούργο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου των G20, η Ιβάνκα Τραμπ χρειάστηκε αρκετές φορές να αντικαταστήσει επί της ουσίας τον πατέρα της, χωρίς να διατηρεί θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση.

Η Ιβάνκα Τραμπ ακολουθεί τον πατέρα της σε κάθε επίσημο ταξίδι του. Τυπικά, έχει θέση άμισθης συμβούλου του Λευκού Οίκου, που ασχολείται με θέματα που αφορούν στην οικογένεια και στις γυναίκες. Στην πράξη, όμως, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εμφανίζεται σε περιστάσεις που δεν συνάδουν με αυτή τη θέση, εκμεταλλευόμενη προφανώς το γεγονός πως είναι κόρη του Αμερικανού Προέδρου.

Αποκορύφωμα όλων των θεσμικών εκτροπών στις οποίες έχουν υποπέσει ο Ντόναλντ Τραμπ και η κόρη του ήταν η παρουσία τους στη G20. Η Ιβάνκα Τραμπ, όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter, αντικατέστησε τον πατέρα της κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης μεταξύ αρχηγών κρατών, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος αποσύρθηκε για λίγο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Ιβάνκα Τραμπ πήρε τουλάχιστον δύο φορές τη θέση του πατέρα της στο τραπέζι, χωρίς να μιλήσει. Στη φωτογραφία, φαίνεται η Ιβάνκα Τραμπ να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, και τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπινγκ.

Η Ιβάνκα Τραμπ, μάλιστα, φωτογραφήθηκε μαζί με τους αρχηγούς κρατών που συμμετείχαν στη σύνοδο των G20 στην καθιερωμένη, «οικογενειακή» φωτογραφία.

Τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου ήταν ιδιαιτέρως δηκτικά, με τους περισσότερους τίτλους να αναφέρονται ειρωνικά στη «νέα ηγέτιδα του ελεύθερου κόσμου». Μάλιστα, η Αμερικανίδα γερουσιαστής, Μαξίν Γουότερς, είπε πως «η Ιβάνκα δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συνομιλήσει με αντιπροσώπους ξένων χωρών, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για αυτά τα ζητήματα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του έσπευσε να δηλώσει πως «ο μόνο κακό που έχει η Ιβάνκα είναι ότι είναι κόρη μου». Η οικοδέσποινα της G20, πάντως, Άνγκελα Μέρκελ υποβάθμισε το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως είναι ζήτημα των ξένων αντιπροσωπειών ποιος θα καθίσει στο τραπέζι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.