Quantcast
Πακέτα διακοπών στην Τυνησία προσφέρει και πάλι η Thomas Cook - enikonomia.gr
share

Πακέτα διακοπών στην Τυνησία προσφέρει και πάλι η Thomas Cook

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρία ταξιδίων Thomas Cook θα ξεκινήσει και πάλι να προσφέρει πακέτα διακοπών στην Τυνησία αφού η Βρετανία άμβλυνε τη στάση της σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στη χώρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας σήμερα.

Η κίνηση αυτή, που έγινε ενώ η εταιρία επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της για την ετήσια χρήση της, αναμένεται να προωθήσει την Τυνησία, όπου ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και αποτελεί βασική πηγή ξένου συναλλάγματος και απασχόλησης.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι δεν συμβουλεύει πλέον τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν σε ορισμένες περιοχές της Τυνησίας αφού είχε υιοθετήσει σκληρή στάση ύστερα από μια επίθεση σε θέρετρο της Τυνησίας τον Ιούνιο του 2015 και μια επίθεση στο μουσείο Bardo στην Τύνιδα νωρίτερα την ίδια χρονιά. Τα χτυπήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά ο τουρισμός για δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Πέτερ Φανκχάουζερ δήλωσε ότι η απόφαση της Βρετανίας ήταν απρόσμενη και θετική για την Τυνησία και την τουριστική βιομηχανία.

«Το υπουργείο Εξωτερικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και πάλι να ταξιδεύει κανείς. Δεν είχαμε κάποιο πρόγραμμα για τον χειμώνα άρα ετοιμάζουμε μια πραγματικά ποιοτική προσφορά για την Τυνησία και αυτό θα πάρει λίγο χρόνο», δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Υποθέτω ότι θα ξεκινήσουμε κατά τη χειμερινή σεζόν, αλλά μάλλον προς την άνοιξη».

Οι τουριστικοί πράκτορες, όπως η Thomas Cook, είδαν τις δραστηριότητες τους στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να πλήττονται τα τελευταία χρόνια καθώς τα θέματα ασφάλειας αποθάρρυναν τους επισκέπτες, με τις εταιρίες ταξιδίων να στρέφονται περισσότερο στη δυτική Μεσόγειο. Ωστόσο, φέτος σημειώθηκε ανάκαμψη σε αγορές όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, ενώ αγορές όπως η Ισπανία υπήρξαν πιο προβληματικές.

Ο Φανκχάουζερ είπε ότι η άνοδος της Τουρκίας δεν επηρεάστηκε από τις εντάσεις με τη Γερμανία, και δήλωσε ότι η Τουρκία παραμένει ελκυστική παρά την προειδοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν εκεί. Στον αντίποδα, η αύξηση της δυναμικότητας στην Ισπανία πλήττει τα περιθώρια κέρδους στη χώρα και η Thomas Cook είπε ότι ο έντονος ανταγωνισμός ασκεί πιέσεις στις τιμές.

Η εταιρία ταξιδίων δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η ισχυρή ζήτηση για θερινές κρατήσεις θα συνεχιστεί και το χειμώνα, προσθέτοντας ότι τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις. Τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 6% στα 326 εκατ. λίρες για τη ετήσια χρήση έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.