Quantcast
O πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές! - enikonomia.gr
share

O πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές!

δημοσιεύτηκε:

Τις ασφαλιστικές του εισφορές δεν πλήρωνε  επί πέντε χρόνια, από  το 1999 μέχρι το 2004 ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο,  αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση  στον Τύπο. Το διάστημα αυτό ο Κοέλιο εργαζόταν ως σύμβουλος στην εταιρεία επαγγελματικής κατάρτισης Tecnoforma.

Μάλιστα, ο ίδιος ο υποστήριξε ότι: «δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για το χρέος της  κοινωνικής ασφάλισης του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, ο Κοέλιο είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο πως θα καταβάλει το ποσόν των οφειλών του, για να μην δημιουργηθούν «αβάσιμες κατηγορίες».

Μεταξύ άλλων,  η αντιπρόεδρος  του σοσιαλιστικού κόμματος, Άνα Καταρίνα Μέντες, είπε  στον Τύπο ότι: «ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να δώσει μια σαφή εξήγηση στον πορτογαλικό λαό, δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια του νόμου».

Εν συνεχεία η ίδια πρόσθεσε ότι: «δεν είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός που απαιτεί μεγαλύτερη αυστηρότητα στην πληρωμή χρεών από τους άλλους, να εφαρμόζει διαφορετικούς κανόνες για τον εαυτό του».

Από την δική της πλευρά, η εκπρόσωπος των αριστερών, Καταρίνα Μάρτινς, επισήμανε ότι: «οι ενέργειες του πρωθυπουργού δεν εκπλήσσουν κανέναν, σε μια περίοδο που οι απλοί πολίτες βάζουν δεύτερη υποθήκη στα σπίτια τους, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.