Quantcast
Αυστηρή κριτική στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας γιατί δεν προσελκύει επενδύσεις λόγω Brexit - enikonomia.gr
share

Αυστηρή κριτική στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας γιατί δεν προσελκύει επενδύσεις λόγω Brexit

δημοσιεύτηκε:

Έντονη κριτική δέχεται η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, από τον χρηματοοικονομικό κόσμο της χώρας, διότι δεν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για να προσελκύσει τράπεζες και εταιρείες από το Σίτι του Λονδίνου, αποκαλύπτει το Bloomberg.

Μεγάλοι παίκτες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού κλάδου, όπως η Lloyd’s και η Morgan Stanley, επιλέγουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους. Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι επιλέγει το Αμστερνταμ ως έδρα των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το «κλαμπ των Βρυξελλών». Η American International Group, η οποία απασχολεί 400 άτομα στο Δουβλίνο, επέλεξε το Λουξεμβούργο για να μεταφέρει τις δραστηριότητες που διατηρεί στο Σίτι του Λονδίνου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας απάντησε στην κριτική, τονίζοντας ότι το χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο που επικρατούσε στον ιρλανδικό τραπεζικό κλάδο πριν από δέκα χρόνια οδήγησε στη σοβαρότερη τραπεζική κρίση στην ιστορία της χώρας, και όχι μόνον.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.