Quantcast
Αργεντινή: Προσφυγή εναντίον των ΗΠΑ για τους δασμούς στο βιοντίζελ - enikonomia.gr
share

Αργεντινή: Προσφυγή εναντίον των ΗΠΑ για τους δασμούς στο βιοντίζελ

δημοσιεύτηκε:

Η Αργεντινή εξετάζει όλες τις προοπτικές και επιφυλάσσεται να προσφύγει νομικά κατά των ψηλών δασμών που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε εισαγωγές βιοντίζελ (καυσίμων από φυτικά έλαια) παραγωγής της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας χθες.

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν αντισταθμιστικούς δασμούς σε εισαγωγές βιοντίζελ από δύο χώρες την Τρίτη, την Αργεντινή και την Ινδονησία, λόγω της κρατικής επιδότησής των. Οι δασμοί εισαγωγών βιοντίζελ από την Αργεντινή που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ φτάνουν μέχρι και 64,17%, ενώ για την Ινδονησία μέχρι και 68,28%.

Στην χθεσινή δήλωσή της, το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής είπε ότι η επιβολή δασμών πάνω από 50% δεν είναι συμβατή με καμία μεθοδολογία που αποδέχεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Οι αργεντίνικες εισαγωγές βιοντίζελ αποτελούν το ήμισυ του συνόλου κατανάλωσης βιοντίζελ στις ΗΠΑ η οποία ήταν 7,57 δισεκατομμύρια λίτρα το 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Εάν εφαρμοστούν όντως οι δασμοί, αυτό αναμένεται να αυξήσεις τις τιμές των βιοντίζελ που παράγονται στις ΗΠΑ και να ενθαρρύνουν μια μεγαλύτερη παραγωγή εκεί, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.