Quantcast
Γερμανικός Τύπος: Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου - enikonomia.gr
share

Γερμανικός Τύπος: Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου

δημοσιεύτηκε:

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε η εκτόξευση βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία. Το θέμα κυριάρχησε στα σχόλια του γερμανικού Τύπου.

Η Sächsische Zeitung: «Η στρατιωτική επίλυση της διένεξης δεν συνιστά αποδεκτή λύση. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό όλεθρο, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και ανείπωτες καταστροφές στην κορεατική χερσόνησο. Για να αποφευχθεί αυτό, απομένει μόνον μια λύση: οι διαπραγματεύσεις, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό».

Η Süddeutsche Zeitung επιχειρεί να διαφωτίσει τη σχέση μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ιαπωνίας: «Η Ιαπωνία χρειάζεται χώρες με φθηνά εργατικά χέρια, οι μεγιστάνες της ένδυσης παράγουν ήδη μυστικά στη Βόρεια Κορέα. Η οικονομία χρειάζεται αγορές. Μετά τον Κιμ η Βόρεια Κορέα θα είναι κατεστραμμένη και διεφθαρμένη. Στο Βιετνάμ το Τόκιο έδειξε πώς μπορείς, παρά τις ιδεολογικές αντιθέσεις, να παρέχεις βοήθεια για την ανοικοδόμηση και αυτό προς όφελος και των δυο πλευρών. Οι ποινές δεν φρενάρουν τον Κιμ. Είναι καιρός να επιχειρηθεί μια νέα πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας».

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.