Quantcast
Να λήξει η υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική ζητάει η Deutsche Bank από την ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Να λήξει η υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική ζητάει η Deutsche Bank από την ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Να λήξει η “φθηνή” εποχή του ευρώ ζητάει ο διευθύνων σύμβουλος της της Deutsche Bank, John Cryan από την ΕΚΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του marketwatch.



Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας “Handelsblatt” ο κ.Cryan ανέφερε οτι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να ξεκινήσει την διαδικασία τερματισμού της ιδιαίτερα ευνοϊκής νομισματικής της πολιτικής, ανεξαρτήτως από τη δύναμη του ευρώ. Μπορεί μεν τα “φθηνά” χρήματα να βοήθησαν τις χώρες και τις τράπεζες να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση, ωστόσο αυτό δε, οδήγησε σε ” ακόμη μεγαλύτερες πολιτικές ανακατατάξεις”.

Επιπλέον ο διευθύνων σύμβουλος της της Deutsche Bank επεσήμανε πως, “η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να γνωρίζει μόνο μια κατεύθυνση”, συμπληρώνοντας οτι ” τώρα βλέπουμε “σημάδια φούσκας”σε όλο και περισσότερα τμήματα της κεφαλαιοαγοράς, κάτι οποίο δεν περιμέναμε”.

“Η εποχή των φθηνών χρημάτων στην Ευρώπη θα πρέπει να τελειώσει, παρά την δύναμη του ευρώ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Cryan.


Πάντως οι οικονομολόγοι ανέφεραν ότι αναμένουν από την ΕΚΤ να ανακοινώσει πώς σκοπεύει να χαλαρώσει περαιτέρω το πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας αγοράς ομολόγων.

Ωστόσο η ΕΚΤ δεν αναμένεται να δώσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης κατά τη συνεδρίασή της (την Πέμπτη), ενώ ενδέχεται να προαναγγείλει οτι προετοιμάζει την έξοδο της από το πρόγραμμα αγοράς των assets.

Πηγή: marketwatch

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.