Quantcast
H EE θέλει το Λονδίνο να προτείνει «λύσεις» για το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία - enikonomia.gr
share

H EE θέλει το Λονδίνο να προτείνει «λύσεις» για το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει πολύ σύντομα από τη βρετανική κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία, υποδεικνύουν έγγραφα τα οποία διέρρευσαν και δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Guardian.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, θα ζητήσει από το Λονδίνο να επεξεργαστεί και να προτείνει «λύσεις» ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία σκληρών, αυστηρά φρουρούμενων συνόρων με την Ιρλανδία, αναφέρει η εφημερίδα (1).

Η είδηση καταγράφεται μετά την αποκάλυψη της Γκάρντιαν για τα σχέδια του Λονδίνου να επιβάλλει περιορισμούς στη μετανάστευση για τους εργαζόμενους από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, εξαιρουμένων μόνο των πλέον εξειδικευμένων. Τα σχέδια αυτά περιγράφονται σε ανεπίσημο κυβερνητικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας και ήδη προκαλούν αντιδράσεις εντός κι εκτός Βρετανίας.

Η βρετανική κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αναφέρει το ΑΠΕ. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ΕΕ για να το σχολιάσει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.