Quantcast
Κέρι: Η Ουάσινγκτον οφείλει να συνομιλήσει με τον Άσαντ - enikonomia.gr
share

Κέρι: Η Ουάσινγκτον οφείλει να συνομιλήσει με τον Άσαντ

δημοσιεύτηκε:

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευθούν με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η οποία μπήκε σήμερα στον πέμπτο χρόνο της, παραδέχθηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

“Στο τέλος θα πρέπει να διαπραγματευθούμε. Ανέκαθεν ήμασταν υπέρ των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης Ι”, δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το δίκτυο CBS

Η Ουάσινγκτον εργάζεται εντατικά για την “επανεκκίνηση” των προσπαθειών που έχουν στόχο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Στην αρχή της περασμένης χρονιάς οι ΗΠΑ είχαν συμμετάσχει στη διοργάνωση των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση και απεσταλμένους της Δαμασκού στη Γενεύη.

Όμως οι δύο κύκλοι των διαπραγματεύσεων δεν παρήγαγαν κανένα αποτέλεσμα και ο πόλεμος συνεχίσθηκε.

“Ο Άσαντ δεν ήθελε να διαπραγματευθεί”, τόνισε ο Τζον Κέρι.

“Αν είναι έτοιμος να αρχίσει σοβαρές διαπραγματεύσεις για τον τρόπο εφαρμογής της Γενεύης Ι, ασφαλώς”, απάντησε ο Κέρι όταν η δημοσιογράφος τον ερώτησε αν είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον σύρο πρόεδρο. “Τον ενθαρρύνουμε να το κάνει”.

Οι ΗΠΑ, συνέχισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, συνεχίζουν βεβαίως να σφυροκοπούν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά ο στόχος τους παραμένει να βάλουν τέλος στη σύγκρουση στη Συρία.

“Συνεχίζουμε εντατικά τις πρσοπάθειές μας, εργαζόμαστε με τη μετριοπαθή αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι όλο”, δήλωσε ο Κέρι. “Συνεχίζουμε στη διπλωματική οδό. Διεξάγουμε συνομιλίες με έναν ορισμένο αριθμό πρωταγωνιστών”, πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.