Quantcast
Ο πιο πλούσιος «γαλαζοαίματος» στην Ευρώπη συνεχίζει να γίνεται πλουσιότερος - enikonomia.gr
share

Ο πιο πλούσιος «γαλαζοαίματος» στην Ευρώπη συνεχίζει να γίνεται πλουσιότερος

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος και τόσο δημοφιλής όσο άλλοι «γαλαζοαίματοι» ανά την Ευρώπη, είναι όμως ο πλουσιότερος όλων και χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμη πλουσιότερος! Ο λόγος για τον Πρίγκιπα Χανς-Άνταμ Β’ του Λίχτεσταϊν, ο οποίος σύμφωνα με το Bloomberg παραμένει το πλουσιότερο μέλος βασιλικής οικογένειας στην Ευρώπη, διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά του από τους υπόλοιπους. Μάλιστα, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο!



Ο Πρίγκιπας έχει υπό τον έλεγχό του μία αυτοκρατορία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ακινήτων, την οποία η δυναστεία της οποίας αποτελεί μέλος, άρχισε να την χτίζει κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα LGT Group, μία τράπεζα που εξυπηρετεί εξαιρετικά πλούσιους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Η αξία της LGT σημείωσε άνοδο 64% φέτος, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη αύξηση από τα κέρδη του δείκτη Euro Stoxx Banks, στον οποίο είναι εισηγμένη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των καθαρών περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας κατά 10%, ενώ η άνοδος αύξησε την καθαρή θέση του ομόλογου, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η περιουσία του Πρίγκιπα εξαπλώνεται στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία.

Πηγή πληροφοριών: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.