Quantcast
Κούβα και Κίνα ανοίγουν δίαυλο οικονομικής επικοινωνίας - enikonomia.gr
share

Κούβα και Κίνα ανοίγουν δίαυλο οικονομικής επικοινωνίας

δημοσιεύτηκε:


Μία οικονομική υπερδύναμη, η Κίνα, και μία ανερχόμενη εμπορική και οικονομική χώρα, η Κούβα, συμφώνησαν να συσφίξουν τις οικονομικές τους σχέσεις. Στην 13η συνεδρίαση της Διμερούς Επιχειρηματικής Επιτροπής, η οποία έλαβε χώρα στην Αβάνα της Κούβας, συμμετείχαν επιχειρηματίες από τις δύο χώρες για την αξιοποίηση εμπορικών και επιχειρηματικών ευκαιριών.

Η επιτροπή συνεδρίασε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 35ης Διεθνούς Έκθεσης στην Αβάνα (FIHAV 2017) με την συμμετοχή 70 επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.


Σε άνοδο ο τομέας υπηρεσιών στην Κίνα

Στις 51,2 μονάδες καταγράφηκε ο δείκτης PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο στην Κίνα. Ο δείκτης αυτός, παρακολουθεί την πορεία του τομέα της προσφοράς υπηρεσιών, ενώ είχε καταγραφεί στις 50,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Markit, για λογαριασμό της Caixin Media Co. Ltd.

Η πορεία του δείκτη άνω των 50 μονάδων δηλώνει επέκταση των δραστηριοτήτων, ενώ όταν αυτός βρίσκεται κάτω των 50 μονάδων, ο δείκτης αντανακλά την συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.