Quantcast
Βόρεια Κορέα, ελλείμματα και εμπόριο στην ατζέντα του Τραμπ για την Ασία - enikonomia.gr
share

Βόρεια Κορέα, ελλείμματα και εμπόριο στην ατζέντα του Τραμπ για την Ασία

δημοσιεύτηκε:

Το επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την περιοδεία του «πλανητάρχη» στη Ασία, μία περιοδεία που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από αναλυτές και επενδυτές. Ο Τραμπ αναχωρεί σήμερα για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην Ασία από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του τον περασμένο Ιανουάριο και πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην ασιατική περιοχή, κατά τα τελευταία 25 χρόνια, με κεντρικό θέμα την άσκηση περιφερειακών πιέσεων στην Βόρεια Κορέα αναφορικά με το πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει από σήμερα μέχρι και την 14η Νοεμβρίου επίσημες επισκέψεις στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ, αλλά και τις Φιλιππίνες. Ψηλά στην ατζέντα του Αμερικανού Προέδρου βρίσκονται το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, τα ελλείμματα των ΗΠΑ στα ισοζύγια των διμερών εμπορικών σχέσεων με οικονομίες ασιατικών χωρών, καθώς και το εμπόριο στην περιοχή.

Η πολυήμερη απουσία του Τραμπ στο εξωτερικό προκαλεί ανησυχία σε αρκετούς πολιτικούς συμμάχους του στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι μετά την καλοκαιρινή αποτυχία για την κατάργηση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) εκτιμούν ότι χωρίς τον Τραμπ τίθεται σε κίνδυνο όλη η πολιτική προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων για την πολιτική προώθηση και ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.