Quantcast
Η διεθνής κοινότητα δεν είναι ανήμπορη - enikonomia.gr
share

Η διεθνής κοινότητα δεν είναι ανήμπορη

δημοσιεύτηκε:

Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα σχόλια του γερμανικού τύπου είναι η κατάσταση στη Συρία. Το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung: «Ακόμη και οι ανίδεοι γνωρίζουν τι ακριβώς διακυβεύεται στα πεδία των μαχών: αναρίθμητες ζωές, το μέλλον της χώρας, όπως επίσης η παγκόσμια ειρήνη και η διεθνής ασφάλεια. Ο πλανήτης όμως φαίνεται καταδικασμένος να παρακολουθεί την καταστροφή άπραγος. Η διεθνής κοινότητα όμως δεν είναι τόσο ανήμπορη.

Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτυγχάνει παταγωδώς η γενική συνέλευση, στην οποία ανήκουν σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου, μπορεί να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση. Μπορεί να συμβουλεύσει το Συμβούλιο Ασφαλείας πώς να κινηθεί στη Συρία. Η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε επίσης να ζητήσει από το διεθνές ποινικό δικαστήριο να κρίνει τα εγκλήματα του συριακού πολέμου. Αυτό δεν θα τερμάτιζε μεν άμεσα τον πόλεμο, ωστόσο θα έδειχνε σε θύματα και θύτες ότι ο κόσμος δεν είναι τελείως ανίσχυρος».

Η Stuttgarter Zeitung: «Το τραγικό στην κατάσταση στη Συρία είναι ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχει πλέον χώρα με το αναγκαίο σθένος για να σταματήσει τη σφαγή. Στη Συρία επικρατεί ένας παγκόσμιος πόλεμος σε περιφερειακή κλίμακα, όλοι αποτελούν μέρος της σύγκρουσης και έχουν ως εκ τούτου απολέσει το ρόλο του διαμεσολαβητή».

Πηγή Πληροφοριών: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.