Quantcast
Υπουργός Ενέργειας Κύπρου στον Realfm: Την επόμενη φορά δεν θα κάνουμε πίσω, θα πάμε μπροστά - enikonomia.gr
share

Υπουργός Ενέργειας Κύπρου στον Realfm: Την επόμενη φορά δεν θα κάνουμε πίσω, θα πάμε μπροστά

δημοσιεύτηκε:

«Την επόμενη φορά θα πάμε μπροστά», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου, σχολιάζοντας τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ κατά της ιταλικής πλωτής πλατφόρμας στο οικόπεδο «3».

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, ανέφερε:

«Εδώ θέλει προσεκτικές και λεπτές κινήσεις. Εδώ εμπλέκονται μεγάλες εταιρείες, εδώ εμπλέκονται μεγάλα κράτη και θα πρέπει, επαναλαμβάνω, να επαναξιολογήσουμε το σκηνικό, όπως έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας, γεωπολιτικά μιλώ πάντοτε και να κάνουμε τις σωστές κινήσεις».

Αναφερόμενος στο θερμό επεισόδιο της 9ης Φεβρουαρίου μεταξύ του καπετάνιου του ιταλικού πλωτού γεωτρύπανου και του κυβερνήτη τουρκικού πολεμικού πλοίου, είπε:

«Προσέγγισαν σε κάποια στιγμή, το βράδυ, οκτώ τουρκικά πολεμικά το γεωτρύπανο. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι έστειλαν οκτώ πολεμικά για ένα άοπλο γεωτρύπανο, ένα επιστημονικό σκάφος, ουσιαστικά».

Για το επεισόδιο της Παρασκευής, ο ίδιος ανέφερε ότι «υπήρξε μία πάρα πολύ επικίνδυνη μανούβρα, μπροστά από το γεωτρύπανο, που έθεσε σε κίνδυνο και το πλήρωμα και το πλοίο».

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου επισήμανε ότι «πρέπει ως Ελληνισμός να το δούμε, ξανά αυτό το πράγμα, να ξανακάνουμε μία προσαρμογή των σχεδίων μας γιατί το τι έγινε στις 9 του Φλεβάρη ήταν μία κλιμάκωση. Το τι έγινε την περασμένη Παρασκευή ήταν μία ακόμη κλιμάκωση. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το γεωπολιτικό πλαίσιο Ελλάδα-Κύπρος. Να δούμε αυτά που κάναμε στο παρελθόν και ήταν επιτυχημένα, πώς τα βελτιώνουμε τώρα, γιατί, δεν είναι μυστικό, βλέπουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, γενικότερα στην περιοχή μας, να αποσύρονται κάποιες δυνάμεις και να αφήνουν κενό εξουσίας, το οποίο η Τουρκία, βεβαίως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να γεμίσει».

Ακούστε εδώ το ηχητικό:




Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.