Quantcast
Ντράγκι: Η οικονομία της Ευρωζώνης χρειάζεται την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και το ανοιχτό εμπόριο - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η οικονομία της Ευρωζώνης χρειάζεται την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και το ανοιχτό εμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και το ανοιχτό εμπόριο χρειάζεται η οικονομία της Ευρωζώνης αν θέλει να συνεχίσει να ευημερεί.

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

«Οι θετικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη δεν είναι ανεξάρτητες από τη θετική δυναμική της παγκόσμιας ανάπτυξης» τόνισε, σύμφωνα με το Reuters o Μάριο Ντράγκι και πρόσθεσε ότι «το ανοιχτό εμπόριο, οι επενδύσεις και οι διατηρήσιμες χρηματοοικονομικές ροές παίζουν ρόλο “κλειδί”στη διασυνοριακή διάδοση νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα».

Για τον γενικό δείκτη τιμών στην Ευρωζώνη, ο Ντράγκι είπε ότι παρουσίασε κάποια διακύμανση τους τελευταίους μήνες, αλλά αυτό αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την επίδραση του αποτελέσματος βάσης (των περυσινών επιπέδων) των τιμών ενέργειας και τροφίμων. Οι δείκτες του δομικού πληθωρισμού, είπε, παραμένουν συνολικά υποτονικοί, αλλά αναμένεται να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα, ενισχυόμενοι από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε ότι οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική πρέπει να είναι προσεκτικές. “Κοιτάζοντας στο μέλλον, αν και η εμπιστοσύνη μας στον πληθωρισμό έχει αυξηθεί, οι αβεβαιότητες που παραμένουν εξακολουθούν να δικαιολογούν υπομονή, επιμονή και σύνεση όσον αφορά στη νομισματική πολιτική. Ένας βαθμός σημαντικής νομισματικής στήριξης, είπε, παραμένει αναγκαίος για να συνεχίσει να ενισχύεται ο δομικός πληθωρισμός και να επιτευχθεί ο στόχος για τον γενικό πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα. Συνεπώς, πρόσθεσε, οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ “θα συνεχισθούν με τον σημερινό ρυθμό των 30 δισ. ευρώ τον μήνα έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2018 ή και μετά, εάν αυτό είναι αναγκαίο, και σε κάθε περίπτωση έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο δει μία βιώσιμη προσαρμογή του πληθωρισμού που να είναι συνεπής με τον στόχο της για τον πληθωρισμό (σ.σ.: λίγο κάτω από το 2%)”.


Πηγή πληροφοριών: Reuters, ΑΠΕ- ΜΠΕ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.