Quantcast
H εμπορική σχέση ΗΠΑ - Ευρώπης βελτιώνεται δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας - enikonomia.gr
share

H εμπορική σχέση ΗΠΑ – Ευρώπης βελτιώνεται δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας

δημοσιεύτηκε:

H εμπορική σχέση των ΗΠΑ με την Ευρώπη βελτιώνεται, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας, Γιούλια Κλέκνερ, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχει εγγύηση πως η ΕΕ θα αγοράσει τις ποσότητες σόγιας που επιθυμεί η Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατέληξαν σε μία απρόσμενη συμφωνία την περασμένη Τετάρτη που ήρε τον κίνδυνο ενός άμεσου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Μετά τις συζητήσεις, ο Τραμπ τόνισε τα οφέλη για τους Αμερικανούς αγρότες. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει, σχεδόν αμέσως, να αγοράζει μεγάλες ποσότητες σόγιας», είπε στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας στο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες, η Κλέκνερ δήλωσε ότι δεν έχει καθορισθεί ακόμη η ποσότητα σόγιας που θα εισάγει η Ευρώπη. «Θα μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι επιθυμεί ο πρόεδρος Τραμπ; Δεν ξέρω. Ας δούμε αν θα γίνει αυτό ή όχι», είπε.

Η ΕΕ αναμενόταν να εισάγει 15,3 εκατ. τόνους σόγιας στην καλλιεργητική περίοδο 2018/19, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας της 12ης Ιουλίου.

Μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ συμφώνησε να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα ξεκινούν συζητήσεις για τη μείωση άλλων εμπορικών εμποδίων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.