Quantcast
Σκάνδαλο διαφθοράς στη Λευκορωσία - Ο πρόεδρος απέλυσε τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Σκάνδαλο διαφθοράς στη Λευκορωσία – Ο πρόεδρος απέλυσε τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Σε απολύσεις του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης της Λευκορωσίας προχώρησε ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, με αφορμή μια υπόθεση διαφθοράς η οποία οδήγησε στη σύλληψη πολλών πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Τρεις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών απολύθηκαν επίσης.

Ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός Αντρέι Κομπιάκοφ θα αντικατασταθεί από τον Σεργκέι Ρούμας, τον επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Λευκορωσίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

“Δεν θα κατονομάσω κανέναν αλλά στην κυβέρνησή μας τα πράγματα γίνονταν ως εξής: ανακοίνωναν ένα πρόγραμμα και μετά εφάρμοζαν ένα άλλο. Δεν το ενέκρινα ποτέ και δεν θα το εγκρίνω ποτέ”, σημείωσε ο πρόεδρος και πρόσθεσε: “Αυτό που υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους -και η κυβέρνηση σχηματίστηκε ειδικά για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα- πρέπει να το ακολουθήσουμε”.

Στην περίοδο του καλοκαιριού, αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες γιατροί, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λευκορωσίας, Βαλέρι Βακούλτσικ, τα χρήματα που δίνονταν ως δωροδοκίες στο πλαίσιο αυτού του κυκλώματος φτάνουν σε ύψος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

“Ο Σεργκέι Ρούμας γνωρίζει την οικονομία (…) και μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις”, σχολίασε ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.