Quantcast
Αυξάνονται οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Σικελία - enikonomia.gr
share

Αυξάνονται οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Σικελία

δημοσιεύτηκε:

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Σικελία. Ανάμεσά τους μια ολόκληρη οικογένεια που είχε συγκεντρωθεί στην εξοχική κατοικία έξω από το Παλέρμο για το βραδινό φαγητό, όταν ορμητικά νερά και λάσπη λόγω της υπερχείλισης παρακείμενου ποταμού, έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού και κάλυψαν τα δωμάτια μέχρι το ταβάνι.

Η 9μελής οικογένεια ξεκληρίστηκε. Πυροσβέστες περισυνέλεξαν τα πτώματα παιδιών ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών. Τα έξι άλλα μέλη της οικογένειας, θύματα της κακοκαιρίας ήταν ηλικίας 32 έως 65 ετών. Επίσης, ένας 44χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Βίκαρι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Ο απολογισμός αυξήθηκε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός άνδρα και μιας γυναίκας, με καταγωγή από τη Σικελία που ζούσαν στη Γερμανία, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους μέσα σε χείμαρρο στην περιοχή Αγκριτζέντε, λίγο νοτιότερα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα μέσω Διαδικτύου ότι μεταβαίνει στη Σικελία για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις ευρύτερες περιοχές του Παλέρμο και του Ακράγαντα, όπου πολλά ποτάμια και χείμαρροι υπερχείλισαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.