Quantcast
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014 ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη τον Νοέμβριο - enikonomia.gr
share

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014 ο δείκτης PMI για την Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ήταν πολύ ασθενέστερη της αναμενόμενης αυτό τον μήνα καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και ο εμπορικός πόλεμος οδήγησαν σε σημαντική μείωση των εξαγωγών, σύμφωνα με σημερινή έρευνα της IHS Markit.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την Ευρωζώνη μειώθηκε τον Νοέμβριο στις 52,4 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014, από τις 53,1 μονάδες του Οκτωβρίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να υποχωρήσει στις 53,0 μονάδες. Κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε σχεδόν σε χαμηλό 4ετίας αυτό τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν επίσης σήμερα, οδηγώντας το ευρώ στο χαμηλό ημέρας του 1,1365 δολαρίου.

Ο δείκτης PMI για τον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης υποχώρησε σε χαμηλό 25 μηνών στις 53,1 μονάδες από τις 53,7 μονάδες του Οκτωβρίου.

Ο PMI για τη μεταποιητική δραστηριότητας υποχώρησε στις 51,5 μονάδες από τις 52,0, ένα επίπεδο που έχει να καταγραφεί από τα μέσα του 2016. Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στις 50,4 μονάδες από τις 51,3.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.