Quantcast
Ο Σολτς θέλει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη- Τι είπε για την εγγύηση των καταθέσεων - enikonomia.gr
share

Ο Σολτς θέλει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη- Τι είπε για την εγγύηση των καταθέσεων

δημοσιεύτηκε:

Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στοχεύουν στο να συμφωνήσουν σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να καταστήσουν τη Νομισματική Ένωση πιο ανθεκτική όταν συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διεύρυνση των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο κ. Σολτς αναφέρθηκε στα αιτήματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την Ευρωζώνη λέγοντας ότι, ο ESM θα πρέπει να είναι σε θέση να δανείζει σε τράπεζες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«(Θέλουμε έναν ESM) με μεγαλύτερη δικαιοδοσία και δυνατότητες να προετοιμάσει και να εφαρμόσει προγράμματα βοήθειας για χώρες του ευρώ οι οποίες – παρά τις καλές πολιτικές – αντιμετωπίζουν δυσκολίες», σημείωσε.

Επιπλέον ο υπουργός δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ, προκειμένου να βοηθήσει τις επενδύσεις, την οικονομική σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνήσουν σε αυτά τα μέτρα στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου, τότε θα είναι ένα βήμα προς το να καταστεί η Ευρωζώνη πιο ανθεκτική αλλά θα υπολείπεται του σχεδίου ασφάλισης καταθέσεων που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

«Ένα κοινό σχέδιο εγγύησης καταθέσεων είναι το τέλος του δρόμου προς μία οικονομική και νομισματική ένωση» και ότι «ο δρόμος προς αυτόν τον στόχο είναι μακρύς και γεμάτος προϋποθέσεις», είπε ο Σολτς αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση.


  • Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.