Quantcast
Τραμπ: Θα περιμένω όσο χρειασθεί για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του τείχους - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Θα περιμένω όσο χρειασθεί για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του τείχους

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να περιμένει όσο χρειαστεί για να εξασφαλίσει την έγκριση της Γερουσίας στη διάθεση πέντε δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Η απαίτηση αυτή του Τραμπ έχει οδηγήσει σε μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (shutdown),, η οποία διανύει τώρα την πέμπτη ημέρα της.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής επίσκεψης στο Ιράκ και επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο στη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, η οποία αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι έτοιμος για ένα μεγάλης διάρκειας κλείσιμο των υπηρεσιών του δημοσίου και όταν ρωτήθηκε σήμερα πόσο πολύ μπορεί να περιμένει προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει είπε: «Όσο χρειαστεί».

«Η Νάνσι κάνει κουμάντο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η αντίθεσή της στο αίτημά του για τη χρηματοδότηση του φράχτη συνδέεται με την ανάγκη της Πελόζι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να εκλεγεί.

Η εκλογή της Πελόζι στην προεδρία της Βουλής «κλειίδωσε» εν πολλοίς πριν από εβδομάδες.

«Ο Αμερικανικός λαός απαιτεί ένα τείχος», δήλωσε ο Τραμπ από την Αεροπορική Βάση Αλ Άσαντ στο Ιράκ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.