Quantcast
Για πρώτη φορά συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ έγινε στα αλβανικά - enikonomia.gr
share

Για πρώτη φορά συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ έγινε στα αλβανικά

δημοσιεύτηκε:

O πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι,προήδρευσε, για πρώτη φορά σήμερα στην ιστορία της χώρας, συνεδρίασης της ολομέλειας στην αλβανική γλώσσα.

Ο νόμος για την χρήση των γλωσσών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», δίνει στον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ το δικαίωμα να προεδρεύει των συνεδριάσεων στην μητρική του γλώσσα, εφόσον αυτή ομιλείται από τουλάχιστον 20% του πληθυσμού της χώρας, όπως συμβαίνει με την αλβανική.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Νίκολα Μίτσεφσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Τζαφέρι δεν μπορεί να προεδρεύει στην αλβανική γλώσσα, μέχρι η συγκεκριμένη αλλαγή που προβλέπει ο νόμος για την χρήση των γλωσσών να ενσωματωθεί στον Κανονισμό της Βουλής.

Ο Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, απέρριψε τις ενστάσεις αυτές του VMRO-DPMNE, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για την χρήση των γλωσσών έχει τεθεί σε ισχύ και του παρέχει αυτό το δικαίωμα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.