Quantcast
ΔΝΤ: Ισχυρή η δημοσιονομική απόδοση της σερβικής οικονομίας το 2018 - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Ισχυρή η δημοσιονομική απόδοση της σερβικής οικονομίας το 2018

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρή δημοσιονομική απόδοση και ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 4,4%, τον υψηλότερο για πάνω από μια δεκαετία, κατέγραψε η σερβική οικονομία το 2018, σύμφωνα με όσα υπογραμμίστηκαν από τον Τζέιμς Ρόαφ (James Roaf), επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που επισκέπτεται το Βελιγράδι από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Σερβίας συνεχίζει να “παράγει” ισχυρά αποτελέσματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, συγχαίροντας τη Σερβία για τις επιδόσεις της στο πεδίο της μακροοικονομικής σταθερότητας, όπως επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η αποστολή του ΔΝΤ με επικεφαλής τον κ. Roaf επισκέπτεται τη σερβική πρωτεύουσα “για να αξιολογήσει την πορεία του 2018, να συζητήσει την πρόοδο στην εφαρμογή των δεσμεύσεων στο πλαίσιο του Εργαλείου Συντονισμού Πολιτικής (Policy Coordination Instrument- PCI) και να συμφωνήσει στις προτεραιότητες πολιτικής για το 2019”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.