Quantcast
Πιο χαμηλά μπαίνει ο πήχης της ανάπτυξης για τη γερμανική οικονομία - enikonomia.gr
share

Πιο χαμηλά μπαίνει ο πήχης της ανάπτυξης για τη γερμανική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Γερμανίας προχώρησε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενες σχετικές πληροφορίες του υπουργείου Οικονομίας της χώρας.

Συγκεκριμένα,το Βερολίνο αναμένει πλέον ανάπτυξη 0,5% του ΑΕΠ, από 1% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, τον Ιανουάριο είχε αναθεωρηθεί για πρώτη φορά η πρόγνωση, από το 1,8% στο 1%, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για το 2020, οι ειδικοί εκτιμούν τώρα ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης της οικονομίας θα φθάσει το 1,5%. Έως την επόμενη Τετάρτη ωστόσο, οπότε και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση, δεν αποκλείονται νέες – μικρές -διορθώσεις.

Αιτία της επιβράδυνσης της γερμανικής οικονομίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι κυρίως η μείωση των εξαγωγών της βιομηχανίας, κυρίως λόγω του εμπορικού «πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

Τα νέα στοιχεία θα επηρεάσουν τους υπολογισμούς του υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς για τα φορολογικά έσοδα, οι οποίοι πρόκειται να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα. Θεωρείται ήδη βέβαιο ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τις έως τώρα εκτιμήσεις, δεν αναμένεται παρόλα αυτά να προκαλέσουν αλλαγές στα σχέδια του κ. Σολτς ως προς τη συνέχιση της κατάρτισης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.


Με πληροφορίες από : Der Spiegel- ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.